
Víno z odrody Grillo ponúka zaujímavú kombináciu sviežosti a plnosti. V mladom víne dominujú arómy citrusových plodov, zelených jabĺk a mediteránnych byliniek, ktoré dopĺňajú tóny žltého melónu a mandlí. Charakteristická je aj príjemná mineralita a slanosť, ktorú toto dobre štruktúrované víno získava z blízkosti mora. Grillo vytvára stredne plné vína so strednou kyselinou a dlhým, mierne pikantným osviežujúcim záverom. Víno má jasnú, slamovožltú farbu so zelenými odleskami.
Grillo je ideálnym spoločníkom k sicílskej kuchyni. Jeho sviežosť a mineralita sa výborne hodia k morským plodom, grilovaným rybám a ľahším cestovinovým jedlám. Víno skvele dopĺňa aj antipasti, čerstvé syry a zeleninové pokrmy. Vďaka svojej plnosti a komplexnosti môže sprevádzať aj výraznejšie jedlá, ako je pečená ryba či risotto alla marinara.
Vína z odrody Grillo