Apúlia
Read More
O víne

Talianske víno Primitivo

Primitivo, známe červené víno z Talianska, osloví naše chuťové bunky jemným spôsobom. Presvedčí výraznou červenou, ovocno-korenistou vôňou a guľatou chuťou. Primitivo nemá nič spoločné so slovom „primitívne“, čo znamená „jednoduché“. Primitivo pochádza z talianskeho...

Read more

ružové  víno
Read More
O víne

Ružové víno

Ako sa vyrába ružové víno? Vinári na celom svete vyrábajú ružové vína z rôznych druhov hrozna. Existujú tri spôsoby výroby: kontakt s pokožkou, saignée a miešanie. Ružové vína prichádzajú na trh ako tiché, ale aj...

Read more

biele víno
Read More
O víne

Biele víno

V kaleidoskope vinárskej kultúry možno nájsť nespočetné množstvo paliet fárb, od fialovej cez oranžovú až po zelenú a zlatistú. Na zjednodušenie rozdelenia sa ako vodítko používajú tri hlavné kategórie: červené víno, biele víno a ružové...

Read more

červené víno
Read More
O víne

Červené víno

Sýto červená farba a rubínovo červený lesk, zamatový pocit na podnebí a bobuľový záver: pozývame vás na cestu svetom červených vín. Nájsť dobré červené víno môže byť celkom jednoduché. Červené víno však nie je len...

Read more

dekantácia červeného vína
Read More
O víne

Dekantácia vína

  Odborníci na víno vedia, že niektorým vínam prospieva trocha času v karafe. Existuje ale aj viacero aspektov, ktoré hovoria v prospech dekantácie vína, ktorej účelom je oddelenie usadenín, alebo prevzdušnenie vína. V tomto prehľade...

Read more

odroda hrozna tannat
Read More
O víne

Odroda viniča Tannat

Tannat je neuveriteľne silné, tmavočervené víno bohaté na triesloviny z Gaskonska na úpätí Pyrenejí. Tannat ponúka to, čo mnohým hustým červeným vínam chýba a o čo enológovia v pivnici bojujú: sviežosť a eleganciu. Tannat je považovaný...

Read more

O víne

Čo je vinná usadenina?

  Vinná usadenina- vinný kameň vzniká, keď prirodzené minerály obsiahnuté vo víne, ako je draslík, alebo vápnik sa spoja s kyselinou vinnou. V rozpustenej forme sa nachádzajú v podstate v každom víne. To, že sa tvoria...

Read more

12