krajina / oblasť / výrobca
Taliansko VENETOhttps://www.vivino.sk/wp-admin/media-upload.php?post_id=6671&type=image&TB_iframe=1 CIELO E TERRA - VENETO
ročník / farba vína
2020 červené víno
chuť / obsah / alkohol
suchá 0,75 l 15,0 %
teplota servírovania / uzáver fľaše
16 - 18 °C prírodný korok
odroda hrozna
Cabernet Sauvignon, Merlot, Tai Rosso
vinica
Exkluzívny vinársky projekt oslavujúci viac ako 20 rokov úspešného partnerstva s našimi miestnymi vinohradníkmi Hrozno Cabernet sauvignon a merlot. Gran Bericanto Riserva pochádza z pohoria Berici, zo špecifického ručne vyrábaného výberu čiastočne vysušeného hrozna. Vďaka svojej farbe, vôni a chuti ponúka toto víno lahodné arómy. Pre svoj terroir, prirodzenú bohatosť hrozna a
skúsenosti a vášeň, s akou bolo
vytvorené, získalo už množstvo ocenení. Aby obsahovalo jeho silu a špeciálnu osobnosť, potrebovali sme rovnako jedinečnú fľašu. Na oslavu
Vicenza, mesta zlata, je obal
Gran Bericanto Riserva odetý do vločiek zlata. Pre návrat do zlatého veku sa už čoskoro objaví na vašich stoloch a večierkoch.
opis vína
Toto Cru z pohoria Beriči s intenzívnou rubínovočervenou farbou predstavuje rovnako
hustú a intenzívnu vôňu s tónmi čučoriedok a sliviek, zemitými a rastlinnými vnemami hľuzoviek, tymiánu a mäty a napokon s náznakmi sladkého drievka, vanilky a horkej čokolády. Chuť s mnohými nuansami! Dúšok, v ktorom sa s radosťou
stretnete so sviežosťou aj mineralitou, zabalený do plného tela s mäkkými tanínami a
pikantnou perzistenciou. V ústach zanecháva komplexný a príjemný pocit s ovocným a hlbokým záverom.
Ideálnymi jedlami k tomuto vínu sú šťavnaté pečené mäso a zrelé syry.
Ako si ho najlepšie vychutnať? Toto je jednoduchá a chutná misia. Popíjajte ho počas poobedňajšej špeciality alebo ho kombinujte s niektorým z nasledujúcich receptov: fondue z pecorina s hľuzovkami, jahňacia panenka v kruste s pistáciami, kačacie prsia s lesnými plodmi, dusené teľacie mäso so šampiňónmi, morka s gaštanmi, polenta s dusenou zverinou, horský syr s čučoriedkovým džemom, pečené bravčové koleno s pikantnými novými zemiakmi, sviečková na spôsob Wellingtonu s červenou kapustou, hovädzí steak s rozmarínom a hľuzovkami.