CIELO E TERRA Gran Bericanto Riserva

12,50  s DPH

Hodnotenia vína
98 /100
Luca Maroni


 

Na sklade

Popis
krajina / oblasť / výrobca
Taliansko
VENETOhttps://www.vivino.sk/wp-admin/media-upload.php?post_id=6671&type=image&TB_iframe=1
CIELO E TERRA - VENETO
 

ročník / farba vína
2020
červené víno
 

chuť / obsah / alkohol
suchá
0,75 l
15,0 %
 

teplota servírovania / uzáver fľaše
16 - 18 °C
prírodný korok
 

odroda hrozna
Cabernet Sauvignon, Merlot, Tai Rosso

vinica
Exkluzívny vinársky projekt oslavujúci viac ako 20 rokov úspešného partnerstva s našimi miestnymi vinohradníkmi Hrozno Cabernet sauvignon a merlot. Gran Bericanto Riserva pochádza z pohoria Berici, zo špecifického ručne vyrábaného výberu čiastočne vysušeného hrozna. Vďaka svojej farbe, vôni a chuti ponúka toto víno lahodné arómy. Pre svoj terroir, prirodzenú bohatosť hrozna a skúsenosti a vášeň, s akou bolo vytvorené, získalo už množstvo ocenení. Aby obsahovalo jeho silu a špeciálnu osobnosť, potrebovali sme rovnako jedinečnú fľašu. Na oslavu Vicenza, mesta zlata, je obal Gran Bericanto Riserva odetý do vločiek zlata. Pre návrat do zlatého veku sa už čoskoro objaví na vašich stoloch a večierkoch.

opis vína
Toto Cru z pohoria Beriči s intenzívnou rubínovočervenou farbou predstavuje rovnako hustú a intenzívnu vôňu s tónmi čučoriedok a sliviek, zemitými a rastlinnými vnemami hľuzoviek, tymiánu a mäty a napokon s náznakmi sladkého drievka, vanilky a horkej čokolády. Chuť s mnohými nuansami! Dúšok, v ktorom sa s radosťou stretnete so sviežosťou aj mineralitou, zabalený do plného tela s mäkkými tanínami a pikantnou perzistenciou. V ústach zanecháva komplexný a príjemný pocit s ovocným a hlbokým záverom. Ideálnymi jedlami k tomuto vínu sú šťavnaté pečené mäso a zrelé syry. Ako si ho najlepšie vychutnať? Toto je jednoduchá a chutná misia. Popíjajte ho počas poobedňajšej špeciality alebo ho kombinujte s niektorým z nasledujúcich receptov: fondue z pecorina s hľuzovkami, jahňacia panenka v kruste s pistáciami, kačacie prsia s lesnými plodmi, dusené teľacie mäso so šampiňónmi, morka s gaštanmi, polenta s dusenou zverinou, horský syr s čučoriedkovým džemom, pečené bravčové koleno s pikantnými novými zemiakmi, sviečková na spôsob Wellingtonu s červenou kapustou, hovädzí steak s rozmarínom a hľuzovkami.

Zdieľajte na: