krajina / oblasť / výrobca
Taliansko VALPOLICELLA MONTE ZOVO
ročník / farba vína
2019 červené víno
chuť / obsah / alkohol
suchá 75cl 14,5%
kyslosť / zvyškový cukor
5,4g/l 9,3g/l
teplota servírovania / uzáver fľaše
16-18°C prírodný korok
odroda hrozna
60% Corvina, 30% Corvinone, 10% Rondinella
vinica
Vinice sa nachádzajú v Tregnago na vápenatých pôdach v nadmorskej výške medzi 350-560 m nad morom, s priemerným vekom 10 rokov. Manažment prebieha podľa biologických princípov. Zber sa zvyčajne začína koncom septembra. Hrozno je zberané preberané ručne. Privezie sa do vinárstva, odstopkuje a jemne vylisuje. Fermentácia prebieha v nerezových nádržiach a trvá 15 dní, pri teplote 20-24°C. Na konci kvasenia sa víno scedí zo šupiek, rmut sa lisuje a potom sa prepravuje do nádrží z nehrdzavejúcej ocele. Víno potom zreje vo veľkých drevených sudoch 18 mesiacov.
opis vína
Farba je intenzívna granátovo-červená. Vo vôni sú arómy zrelého ovocia, čerešní, sliviek a čiernej ríbezle. Okrem sladkých tónov vanilky, škorice a klinčekov, sa odhaľujú aj kvetinové tóny pelargónie a fialky. Na podnebí je vyvážené a plné.