CIELO E TERRA - APULIEN- vinárstvo

 
  CIELO E TERRA  - vinárstvo - Taliansko – Apulien - mapa

krajina
Taliansko
oblasť
Apulien
vinári
Marco Censi
odroda hrozna
Pinot Grigio, Cabernet Sauvinon, Merlot, Chardonnay
webstránka vinárstva

 


CIELO E TERRA - logo vinárstva
CIELO E TERRA - APULIEN - vinice
CIELO E TERRA - APULIEN - vinohrad
CIELO E TERRA - APULIEN - vinica

Už po stáročia sa v pohorí Berici venujú vinohradníctvu. Krajina je sopečného pôvodu a rozprestiera sa medzi Veronou a Padovou. Na jeho severnom úpätí leží mesto Vicenza s pútnickým kostolom Monte Berico. Slnečná poloha a mierne podnebie podporujú mediteránsku vegetáciu. Pozdĺž mierne padajúcich svahov sú roztrúsené starobylé vily, ktoré boli kedysi centrami obchodu a poľnohospodárstva v regióne. V tomto prostredí sa nachádzajú vinice CIELO E TERRA, vinárstvo, ktoré vlastní rodina Cielo.

Línia Casa Defrà je výber, ktorý spája tradičné regionálne metódy pestovania viniča s modernosťou: Dobre definované odrodové vína na každodennú konzumáciu a hravé Frizzanti a Spumanti s typickými ovocnými vôňami a dobrým spracovaním odrážajú temperament ľudí v tomto regióne. “Valpolicella Ripasso” a “Amarone Valpolicella” sú silné a bohaté vína s typickou arómou rumu a čiernych bobúľ.

“Riserva DOC Colli Berici” je silná zmes Merlotu a Cabernetu zo starej, novooživenej vinohradníckej oblasti neďaleko Vicenzy. Víno sa rozvíja rok vo veľkých drevených sudoch. Plné arómy sliviek, ríbezlí a moka charakterizujú toto opulentné víno, ktoré stojí obzvlášť dobrej ponuke.

“Appassionante” je kompaktné a štruktúrované benátske červené víno vyrobené z odrôd Merlot, Corvina a Sangiovese, ktoré poteší moderným štýlom Appassimento. Vôňa zrelého červeného ovocia s ľahkou korenitosťou robí pitie zábavou!

Dve kvality „Maestro“, Sangiovese a Primitivo z Apúlie, sú dobrým doplnkom k vínam z Veneta. Typické pre rastliny z Mezzogiorna, obe inšpirujú veľmi jemným a intenzívnym štýlom za rozumnú cenu.

“3 Passo” – je názov malej línie dvoch špičkových organických vín. “3 Passo Bianco” je zmesou Chardonnay a Fiano. „3 Passo Rosso“ sa vyrába z Negroamaro a Sangiovese – vyrába sa v troch veľmi náročných krokoch: Najprv sa vyselektuje čiastočne prezreté hrozno, následne sa rmut počas chladenej fermentácie niekoľkokrát preleje a mladé víno po vykvasení zreje v drevených sudoch. Tri kroky, ktoré stoja za to! V pohári hlboké, tmavočervené  a intenzívne zrelé ovocné tóny višní, ríbezlí a jemný tón dreva vo vôni. Prekvapivo dostupné červené víno s prítomnými, ale okrúhlymi tanínmi, bohatým a zrelým ovocím a osviežujúcou kyslosťou.

Ponuka vína vinárstva CIELO E TERRA – APULIEN