VIŇA PEDROSA - vinárstvo

 
VIŇA PEDROSA - vinárstvo - Španielsko - Ribera del Duero - mapa

krajina
Španielsko
oblasť
Ribera del Duero
vinári
Nuria Peña Albillo
odroda hrozna
Tinta Fina (Tempranillo)
webstránka vinárstva

 


VIŇA PEDROSA - logo vinárstva
VIŇA PEDROSA - španielske vinárstvo
VIŇA PEDROSA - sklad vína
VIŇA PEDROSA - vinice
VIŇA PEDROSA - zber hrozna
VIŇA PEDROSA - turizmus vo vinárstve

Príbeh vinárstva Viña Pedrosa začína Maurom Pérezom a pozemkami, ktoré miloval a na ktorých pracoval počas celého svojho života. Bol to pracovitý a vrodene inteligentný muž, ktorý naučil svoje deti rešpektovať pôdu a byť hrdý na svoju prácu. Dnes sa vinárstvo nachádza na viniciach, ktoré zanechal svojej rodine v Pedrosa de Duero, v španielskej provincii Burgos.

Súrodenci Pérezovci, hlboko presvedčení o obrovskom potenciáli rodinných viníc, sa v roku 1980 rozhodli založiť vlastné vinárstvo a plniť si svoj sen o výrobe vín najvyššej kvality a udržiavaní dlhej tradície vinárstva. Viña Pedrosa je dnes robustný a svetovo uznávaný podnik, na ktorom sa podieľajú dve generácie nadšených znalcov vína, ktorí dávajú do svojej práce všetko.

Vinárstvo Viña Pedrosa spracováva vlastné hrozno z viníc s rozlohou 120 hektárov a je príbehom dobývania a základom vinárskeho sna, ktorý čerpal z múdrosti predkov. V tejto starej vinici odrody viniča Tinto Fino sa spája tradícia a úcta k pôde, aby sa dosiahla dokonalá rovnováha ekosystému.

Extrémna nadmorská výška, plytká vápencová hlinitá pôda, málo zrážok a veľké denné teplotné rozpätie počas mesiacov dozrievania hrozna sú kľúčom k dosiahnutiu špičkovej kvality hrozna. Pozoruhodný vek rastlín spolu s dôkladnou prácou vo vinohrade dávajú vzniknúť malej produkcii hrozna, ktorá je najlepším prejavom tejto tvrdej a veľkorysej pôdy.

Remeselná výroba vo vinohrade s jedným hlavným cieľom: čistota a autentickosť. Starostlivosť a pozornosť venovaná každému detailu počas procesu výroby vína znamená, že každé víno, ktoré Viña Pedrosa vyrába, je skutočným odrazom krajiny, ktorá mu dala vzniknúť, odrody hrozna, ktorú obsahuje, a úrody, ktorá ho identifikuje.

Zrenie vín vo francúzskych a amerických dubových sudoch vytvára ich osobnosť, dodáva im charizmu a charakter a dosahuje dokonalú harmóniu. Po niekoľkoročnom odpočinku vo fľaši, ktorý potvrdzuje, že je dôležité vedieť čakať, dosahujú ich výtvory svoj maximálny výraz. Vinárska tradícia a technologické inovácie sú v procesoch výroby a zrenia vín Viña Pedrosa dokonale vyvážené. Vína produkované vinárstvom Viña Pedrosa dosahujú vysokú kvalitu, ich výrova je v súlade s dobou a zabezpečuje dôslednú ochranu ekosystému.

Vína Viña Pedrosa sú výsledkom tradičného, zodpovedného, udržateľného a ohľaduplného pestovania viniča. Cieľom Viña Pedrosa je vytvárať vína najvyššej kvality, ktoré skutočne odrážajú krajinu, ktorá im dala vzniknúť. Vo vinohrade zachovávajú storočné klony Tinta Fina (Tempranillo), udržiavajú tradíciu pohárového strihania a obnovili staré odrody hrozna. To všetko im umožňuje dosiahnuť výraznejšie, koncentrovanejšie a komplexnejšie hrozno, ktoré odráža nenapodobiteľný pôvod vín vinárstva Viña Pedrosa.

Ponuka vína vinárstva VIŇA PEDROSA

 

Zdieľajte na: