
Víno z odrody Rondinella sa vyznačuje stredne intenzívnou rubínovou farbou a aromatickým profilom, v ktorom dominuje červené a tmavé ovocie. Víno Rondinella ponúka arómy a chute čerešní, malín a sliviek, často doplnené o jemné korenisté tóny a náznaky byliniek. Ako samostatná odroda vytvára Rondinella víno so stredne plným telom, miernou až strednou kyslosťou a jemnými trieslovinami. Výnimočné vlastnosti odrody Rondinella sa však najlepšie prejavujú v zmesiach, kde prispieva svojou ovocnosťou, farebnou intenzitou a štruktúrou, zatiaľ čo iné odrody, najmä Corvina, dodávajú komplexnosť a potenciál starnutia.
Rondinella sa výborne hodí k širokej škále jedál. Ľahšie štýly vína Rondinella sú vynikajúcim spoločníkom k predjedlám z údenín a syrov, ľahším cestovinám s mäsovými omáčkami a grilovanej hydine. Plnšie, komplexnejšie vína sa výborne hodia k výraznejším jedlám, ako sú dusené červené mäsá, divina, zrejúce syry a dokonca aj čokoládové dezerty. Všestrannosť vína Rondinella z neho robí ideálnu voľbu k tradičným talianskym jedlám ako sú rizoto, polenta s duseným mäsom a bohaté dusené ragú.
Vína z odrody Rondinella